tiistai 22. tammikuuta 2013

Ruokahommia

Aika pitkä päivitystauko päässy tulemaan, toivotaan että asia korjaantuu jatkossa. Käsitöitä en ole tehny oikeastaan yhtään. Villapaitaprojekti on siis totaalisesti kesken, jatketaan jahka inspiraatio löytyy. Tuleva muutto kovasti sotkee pakkaa mutta eiköhän se tästä lähe taas suttaantumaan :)

***************************************************

Olipa kerran kasviskeitto

Tein kerran syksyllä paahdettua porkkanakeittoa jo silloin hieman sovelletulla reseptillä, silloin siitä tuli ihan hyvä mutta onnistuin laittamaan liian paljon mustapippuria ja keitosta jäi suuhun vähän liian pippurinen maku. Silloin tein pienen koe-erän (se oli elämäni ensimmäinen kasvissosekeitto). Tällä kertaa käytiin samaa ohjetta pohjana. Sooloilin sen verran että korvasin pienen osan (noin 1/5) porkkanoista perunoilla, en laittanut jeeraa, enkä myöskään oliiviöljyä (koska en edes huomannu että sitä olis pitäny laittaa :D). Kermana käytin purkillisen kolmen juuston ruokakermaa (joten kermaakin tuli vähän reilummin, 2,5 dl). Lopputulos: ei kannata korvata porkkanaa perunalla, olis todennäkösesti tullu parempi ilman ja kolmen juuston ruokakerma menee ihan hukkaan tässä, ei maistu juustot sitte yhtään. Mutta tykkäsin kuitenkin ja tehen ehottomasti toistekki. Tosin tämä versio tarvii ihan ehottomasti maustettuja krutonkeja kaveriksi, muuten jäi liian vaisuksi maku. Minun krutonkien maku tais olla joku suola ja tilli ja ehkä valkosipuli? Tässä pari kuvaa keittohommista:


Kasvikset uunissa paahtumassa















Valmis keitto





















****************************************************
 

Sämpyläsunnuntai vol. 1


Tein keitolle kaveriksi sämpylöitä. Ohje oli yläasteen kotitalouskirjasta:






















Tein aurinkoisen version, sämpyläjauhoina käytin Myllyn Parhaan Sämpyläjauhoseosta.



Sämpylät ennen paistoa




















Voitelin sämpylät paistamisen jälkeen kahvi-voi -seoksella. Sen jälkeen niistä tuli tosi hyvän tuoksuisia, mutta muuten siitä ei ollut mitään hyötyä, ei jäänyt mitään erityistä makuakaan.


Paistamisen jälkeen voideltuina




















Valmiit, jäähtyneet sämpylät














Sämpyläkokeilu oli pienoinen pettymys, niissä ei maistunut sen enempää porkkana kuin juustokaan. Resepti menee siis vaihtoon.


****************************************************

Sämpyläsunnuntai vol. 2


Viikkoa myöhemmin (eli viime sunnuntaina) tein uuden sämpyläkokeilun, tällä kertaa sipulisämpylöitä. Ohjeena toimi tällä kertaa Myllyn Paras Sämpyläjauhoseoksen pussin kyljessä ollut resepti:

5 dl maitoa (tai vettä tai piimää)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia (käytin vaahterasiirappia ku ei ollukaan tavallista)
50 g oliiviöljyä (tai voita tai margariinia)
n. 10 dl Sämpyläjauhoseosta

Lisäksi laitoin taikinaan reilun desin paahdettua sipulia.

Lopputulos: ihan ok-makusia sämpylöitä joissa ei maistu tippaakaan sipuli. Huoh. Näiden sämpylätestien jälkeen menee kyllä jauhot vaihtoon. Molemmat sämpyläversiot maistuu samalla tavalla tylsältä ja ovat jopa tietyllä tavalla mauttomia ja koska kokeilin kahta eri reseptiä niin syytän nyt jauhoja. Seuraavaksi ne siis vaihtoon ja uusi kokeilu, ehkä sitten onnistun paremmin :) Sipulisämpylöistä ei nyt tullu otettua kuvaa mutta samalta näyttivät ku nuo aikasemmat Aurinkoiset sämpylät. Sipuliversioita en voidellut paistamisen jälkeen millään koska edellisellä kerralla jo totesin että se on turhaa.

Harjoittelut jatkukoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti