perjantai 22. marraskuuta 2013

Hiuspyyhkeet ja trikoopipot

Tässäpä (huonoja) kuvia aiemmin mainituista pipoista ja pyyhkeistä :)

Ristiäisten voileipäkakku

Ihan ensimmäisenä mainitten että kuvan valmis kakku ei ole minun tekemä vaan se on Marjon ja Terhin teos johon Marjo teki koristelut (minun ideoinnin pohjalta). Itte tehin ensin viikkoa aikasemmin koekakun josta on tekovaiheen kuvat. Juhlapäivän kakkujen teko lankesi kuitenki apureille ku juhlakalu vaati äitin huomion :)

Resepti on siis Koko Suomi leipoo -ohjelmasta Hannun voileipäkakku. Koekakun perusteella tein semmosen lisäyksen reseptiin että leipäkerrokset kostutettiin lihaliemellä koska koekakussa ne jäi hieman kuiviksi. Kakut tekivät hyvin kauppansa :P

Koekakun tekovaiheesta siis nuo kolme kuvaa joista näkyy aika hyvin että minun oma irtopohjavuoka oli himpun verran liian pieni. Kuitenkin kun kerroksia tarpeeksi painelin niin sain kuin sainkin kaikki mahtumaan kyytiin. Mutta note to self: ens kerralla ehottomasti isompi vuoka!

torstai 21. marraskuuta 2013

Kokeilu: paahtovanukas

Olen kauan aikaa halunnu kokeilla creme bruleen tekoa ja kuukausi sitten muistin viimeinki kirjottaa tarvittavat ainekset kauppalistaan (vaniljatankoja oli yllättävän vaikea löytää). Pieni ongelma tuli eteen vuokien kanssa mutta sitten päätin tehä ne Teeman "murokippoon". Toimi ihan hyvin, tosin annoksesta tuli aika iso. Ens kerralla taian tehä ne Teeman kahvikuppiin, on vähän sopivamman kokoinen. Sokerin paahtaminen pintaan oli myös yllättävän haastavaa. Lopputulos ei ole kauhean nätti (eikä kuvakaan maailman edustavin) mutta maku oli kohillaan :)

Resepti oli täältä.

Neiti Mustikan kakku

Elokuussa emännöin Marjon Tupperware-kutsuja ja leivoin sinne Kinuskikissan sivuilta löytyneen mustikkakakun. Oli tosi herkullista, suosittelen :)