torstai 2. tammikuuta 2014

Loppuvuoden jutut pakettiin

Joulukuussa askartelin pipareiden lisäksi vielä Pätkis-muffinseja, Rocky Road -suklaata ja riisisuklaata. Saanan synttäreille tehtiin Suvin kans yhteistyössä täytekakku ja siihen marsipaanikuorrute. Marsipaanin käyttö kakun kuorrutteena oli molemmille uusi juttu joten se homma oli aika extremeä :) Tein synttäreille tarjolle vielä pinkkejä ja vihreitä marenkeja.


Pätkis-muffinsit tein Kinuskikissan ohjeella. Pätkikset sopii tuommosiin leivoksiin ihan sikahyvin mutta tuon ohjeen taikina oli minusta liian mauton. Jotenki se olis saanu olla makeampaa ja kaakaota olis saanu olla enemmän.



 
Rocky road -suklaan idea tuli Pöykkölän joulumyyjäisistä. Ostin sieltä pikku pussillisen semmosia ja ne oli jotenki erityisen herkullisia ku pinnalle oli ripoteltu Turkinpippurirouhetta, nams! Samaan aikaan päätin kokeilla maidotonta dieettiä ku Veeralla oli kovasti mahakipuja niin oli mukava ku pysty tekemään herkullista suklaata jota sain kuitenki syödä :) Käytin tätä ohjetta antamassa suuntaa määristä. Omaan versioon laitoin Pandan maidotonta tummaa suklaata, kookosrasvaa, Marie-keksejä (olivat ainoat maidottomat keksit joita äkkiseltään löysin), suolattuja cashew-pähkinöitä ja vaahtokarkkeja (niitä pieniä valkosia). Ja pinnalle tietenki Turkinpippurirouhetta. Ja tuli kyllä hyvää! :) Ens kerralla teen vielä semmosen muutoksen että laitan niitä Turkkareita myös sinne "taikinaan".




 
Riisisuklaaseen tuli innostus ku yks päivän muistin että lapsena monesti tehtiin niitä ennen joulua ja bonusta oli tietenki että ne on maidottomia. Ohje oli äitin vanhasta reseptivihkosta.


  


Marsipaanikuorrutteen teko onnistu tosiaan yllättävän hyvin vaikka kakku oli tosi iso. Seuraavaa kertaa varten opittiin kyllä se että marsipaani pitää nostaa kakun päälle heti kun se on saatu kaulittua. Nyt se oli meillä hetken pöydällä ja pinta ehti vähän kuivua joten se meinasi vähän halkeilla.
  


Marenkitaikina oli vielä "raakana" selvästi pinkkiä ja vihreätä mutta paiston jälkeen ne meni vähän ruskean sävysiksi (paiston jälkeisiä kuvia ei tullu otettua). Mutta ainaki sen pinkin tunnisti vielä punasen sävyseksi :)