maanantai 16. joulukuuta 2013

Sunnuntaipiparit

Sunnuntai oli taikinaterapiapäivä. Leivoin siis valmistaikinasta pipareita. En ole koskaan aiemmin tehny pipareita valmistaikinasta ja alkuun olinki sitä mieltä että ens kerralla teen kyllä taikinan itte. Piparit oli nimittäin melko vaikea saaha ehjinä pöydältä pellille. Taikina oli jotenki tosi pehmeää ja piparit repesi tosi helposti. Muutin kuitenki mieleni heti ku sain ekan pellillisen ulos uunista ja maistettiin niitä. Piparissa oli tosi hyvä koostumus ja maku! Eli todennäkösesti ens kerralla käytän myös valmistaikinaa :) Merkki oli Myllyn Paras.

Hauskimpia juttuja oli kuitenki päästä koristelemaan piparit. En muista koska olisin viimeksi sitä harrastanu. Ens kertaa varten vois netistä vähän googlailla että miten niitä ruukataan koristella ja plagioida sieltä ideoita, oma mielikuvitus ei oikein taho riittää ja sen kyllä huomaa :D

perjantai 13. joulukuuta 2013

Pipotehdas

Tällä viikolla yhtenä iltana ilmesty kauan kadoksissa ollu pipo-inspiraatio. Ja koska se sattu tapahtumaan samaan aikaan Veeran "päiväunien" kans niin eiku tuumasta toimeen.

Ensimmäista kertaa tein niitä sarjatuotantona, saldoksi tuli 10 kpl pikkuvauvan pipoja. Kuoseja oli kahta erilaista, tyttöjen värejä eli pinkkejä. Jos olis jääny aikaa niin olisin tehny pipoja myös niistä kahdesta kankaasta joista Veeralla on pipot (sininen kissakangas ja ruskea pöllökangas) mutta ne jäi ens kertaan. Taidan käydä ostamassa myös kettukankaita :) Pipot kuitenki valmistuu aika nopsaa niin luulisin että jostain vielä löytyy aika niiden tekemiseen. Sitte ku pikkuvauvan pipoja on myös sinisenä (tai joku muu selvästi poikien kuosi) niin taidan kokeilla tehä isommalle lapselle semmosta "korvamallista" pipoa. Ja eilen illalla tuli mieleen että trikoostahan vois tehä myös pääpantoja. Joten seuraavaa askarteluiltaa ootellessa :)

maanantai 9. joulukuuta 2013

Pätkis-muffinsit

Veera kävi tänään vyöhyketerapiassa ja sen ansiosta (tai viime yöltä jääneen univelan vuoksi) se jakso nukkua vielä kauppareissun jälkeenki. Mulle jäi siis hetki omaa aikaa ja päätin tehä makeannälkää karkottamaan pätkis-muffinseja :) Ohje on kinuskikissan sivuilta.



Viime viikolla tein myös unelmatorttuja kaksin kappalein (reseptien testausta, Kinuskikissan ohje oli parempi ku perinneleipomavihkosta löytyny) ja mokkapaloja (ohje Pirkka-kaakaopaketin kyljestä). Kuvia ei tullu otettua ja mokkapalat nyt ei niin edustavia ollukaan että niitä olis kannattanu kuvata ku Veera heräsi ku pohja oli vielä uunissa ja sen vuoksi täytteiden ja nonparellien kans tuli aikamoinen hässäkkä (nälkänen lapsi huusi ruokaa). Sen seurauksena täyte ehti siis jäähtyä ja nonparellit pomppi vaan pöydille :D