lauantai 1. joulukuuta 2012

Vanttuut eli thumput

Ostin vuosi sitten tarjouksesta pari kerää Huopasta ja nyt niistä tuli mulle thumput :D

Ohjeen löysin täältä. Mulla ei ollu koon 8 sukkapuikkoja joten ajattelin tehä ne tasona koska pitkät puikot löyty. Samalla kyselin foorumilta että löytyykö keltään ohjetta että kuinka peukalon ja kärkikavennukset voi tehä tasona, mutta kukaan ei tienny. Työkaverilta sain sitten onneksi sukkapuikot lainaan. Vanttuut on siis neulottu tasona kärkikavennukseen asti ja sitten on käytetty sukkapuikkoja. Sitten neuloin sivun kiinni ja tein peukalon. Toisen tein vastaväreillä.

Kuvia eri vaiheista:
  
Ennen pesukonetta



Näyttää vielä aika isoilta

Pesukoneen jälkeen, ennen muotoilua

Tulikohan liian pienet?

Muotoilun jälkeen

Näyttää sopivammilta


Tuli sopivat





















Nämä oli ekat huovutusjutut joita olen tehny ja sen verran mukavasti toimivat että täytyy tehä toisteki :)

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Pöllöjä

Bongasin yheltä foorumilta ihania pöllöpipoja ja päätin heti että noitahan pitää kokeilla. Ohje löytyy täältä. Inspiraation sattuessa kotoa ei löytyny oikean kokosia pyöröpuikkoja eikä oikeankokosta lankaakaan mutta halusin silti harjoitella pöllöjen tekoa joten otin ylimääräisen lankakerän ja isoimmat pyöröpuikot mitä löyty ja kokeilin. Se oli helppoa mutta koska puikot ja lanka oli liian ohutta, tuli piposta nuken pipo :) Silmiä en sitten jaksanut alkaa noihin ompelemaan.

Lanka oli jämälanka Tonin Ski-doo -kalvosinvanttuista























Sitten tilasin netistä oikean kokoiset pyöröpuikot ja kaivelin lankakorista omaan silmään sopivan kokosta lankaa (Keloa ei ollu) ja aloin uudestaan askartelemaan. Pipo valmistu nopeasti ja langan ja puikkojen suhdeki vaikutti ihan toimivalta. Hauskuus vaan loppu siihen että lanka loppu =/ Erityisen mukavaahan siinä oli vielä se, että lankakerä on yli kolme vuotta vanhaa joten mulla ei ole aavistustakaan että mitä merkkiä se on enkä ainakaan Prismasta löytäny vastaavaa ku langanpätkän kans kävin kaivelemassa. Se on nyt siis toistaiseksi kesken.

Toinen tekele jäi tähän vaiheeseen langan loppuessa kesken




















Pöllöprojekti jatkuu tällä hetkellä villapaidan muodossa.. :)

maanantai 12. marraskuuta 2012

Vanhoja: Ski-doo -kalvosinvanttuut

Toissa talven projekti oli tehä Tonille ski-doon väriset kalvosinvanttuut.

Kriteereinä oli että varren piti olla lyhyt jotta niitä pystyy käyttämään takin kanssa, jossa on lumilukot hihoissa. Peukalossa piti olla vähän mittaa että se tuntuu tukevalta mutta muiden sormien piti olla erittäin lyhyet että sormet saa yhteen.

Langan merkistä ei ole mitään haisua eikä myöskään puikkojen koosta. Varmaan ne oli aika paksut :) Kuvion suunnittelin itte. Kämmenpuolella musta ja keltanen lanka vuorottelevat, selkäpuolella keltanen kiertää viistosti reunasta reunaan.


Vähän on alkanu jo langat hapsottaa

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

KTM-pipo

Toni toivo että tekisin sille KTM-pipon ja se oli netistä löytäny tosi simppelin mallin jonka mukaan oli helppo tehä oma versio. Pipo ei saanu olla kutittavaa materiaalia joten langaksi valikoitu puuvillalanka ja langan merkki valikoitu ihan sen mukaan mistä löyty oikeanlaiset värit. Langan paksuudesta (tai enemminki ohuudesta) johtuen kutominen ei oikein tullu kysymykseen, joten pipo piti virkata. Oli kerranki helppoa tehä oikean kokonen ku sai koko ajan sovittaa sitä mallin päähän ja kavennella sen mukaan.

Tässä siis KTM:n virallinen pipo josta ajatus lähti (ei ilmeisesti ole enää myynnissä ku nettisivuilta ei tuota enää löydy, kuva oli vain välimuistissa)
















Ja tässä minun versio tuosta samasta





















Lanka: Mandarin Petit
Ohje: oma, virkattu kaksinkertaisesta langasta

tiistai 6. marraskuuta 2012

Vanhoja juttuja kuvina

Koska nykyiset tekeleet valmistuu niin hitaasti ja blogi näyttää nyt niin kovin tyhjältä niin kuvailin tänään vähän vanhoja juttuja joita olen tehny muutaman viime vuoden sisällä. Vielä jäi jotain puuttumaan niin lisäilen sitten ku löydän :)

Kolmisen vuotta sitte kaipailin kalvosinvanttuita (eli kynsikkäitä) eikä mistään löytyny minun käteen sopivia. Päätin kokeilla miltä semmosten kutominen tuntuis ja ihan mukavastihan ne valmistu. Toki tavalliset lapaset on vähän nopsempi tehä ku ei tartte jokaista viittä sormea kutoa erikseen, mutta ei tuo mitenkään kohtuuttoman työläs ollu. Vähän semmosta näpräämistä.. Lankana oli 7 veljestä ja värinä joku kiva maanläheisen vihreä. Ohje on aika pitkälti omasta päästä, tosin sormien ohjeen kattelin jostain ala-asteaikaisesta lappusesta.























Tämän inka-tyylisen pipon tein nelisen vuotta sitten. Lankana ruskea 7 veljestä (kaksinkertaisena). Reunat huolittelin valkoisella (joku mikäli jämälanka) ja tein samasta vielä kukkasen ohimolle. Itse pipo on pylväillä virkattu. Ohje jälleen kerran itte sovellettu. Kukan ohje oli netissä mutta eipä enää mitään mielikuvaa että missä.. Saatto olla ehkä käspaikka.





















Veli meni puolitoista vuotta sitten naimisiin ja askartelin sinne häihin elämäni tähän asti suuritöisimmän käsityön. Korsetin ohje ja kaavat oli Suuri Käsityö-lehessä ja helman ohjeen otin yhdestä Burdan mekosta. Huivi on ihan ostettu. Haastavin juttu mekossa oli helman ja korsetin yhdistäminen koska siihen ei ollu ohjeita enkä siihen ihan täysin tyytyväinen ole. Mutta hyvää harjotusta tuo oli. Ens kerralla ku teen korsetin niin laitan siihen kyllä jotku jämäkämmät "luut", pelkkä rigilene-nauha ei riitä, jää liian hepposeksi.


























Lopuksi vielä vähän erilainen askartelu jonka tein useampi vuosi sitten. Eli meän silloiselle hevoselle rintaremmi. Valitsin siihen erittäin näkyvän teddykarvan ja nylon-hihna on päällystetty heijastinnauhalla. Ei hierrä ja näkyy.

























Aika sekalaista seurakuntaa on nuo tekeleet (ja onhan se vähän säälittävää kaivella vanhoja juttuja..). Mutta ehkä tässä pikku hiljaa saan laitella tänne uusiaki valmistuneita :)

maanantai 29. lokakuuta 2012

Sydämet

Vuosi sitten joku laitto koirafoorumilla linkin sydänpipoon ja ihastuin siihen heti. Koska en siihen hätään saanu hankittua oikeankokoisia bambuisia pyöröpuikkoja, päätin soveltaa ohjeesta ensin lapaset. Niiden valmistuttua aloin tekemään pipoa ja sain sen puolivalmiiksi ennen kesää. Kesällä ei kutomisinspistä ollu niin kauheasti, joten pipo jäi kesken. Nyt syksyn (ja melkein talvenki) tullen innostus löyty taas ja sain tehtyä piponkin valmiiksi. Sydänkuviota sain harjotella useammanki kerran lapasissa koska ohjeen soveltaminen ei käyny aivan ongelmitta. Se onnistuki yllättävän hyvin ja ennen kaikkea se oli yllättävän helppoa. Se oli positiivinen yllätys :) Pipon kavennukset ei menneet ihan niinku ohjeessa mutta en jaksanu enää tuossa vaiheessa säätää niitä uusiksi joten siitä tuli nyt tämmönen.

Lapaset
Pipo





































Lankana siis ohjeen mukaisesti Cascade Yarns 220 Wool, puikkojen kooksi valittin 5 koska oma käsiala on aina pikkusen tiukempaa ku ohjeissa ruukaa olla.

maanantai 22. lokakuuta 2012

Tästä se lähtee

Ajattelin alkaa kirjottelemaan erikseen blogia käsitöistä ja leipomuksista joita kuitenki aina silloin tällöin teen. Katsotaan miten tämä lähtee käyntiin :)